KÖFTELİ ÇORBA
Malzemeler
300 Gr. Kıyma
3 Yemek Kaşığı Köftelik Bulgur
1 Adet Soğan
Tuz, Karabiber, Nane
3 Yemek Kaşığı Un
1 Lt. Su
1 Orta Boy Havuç
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Adet Limon Suyu
1 Adet Yumurta Sarısı
3-4 Dal Kereviz Yaprağı (isteğe bağlı)
Yapılışı
Öncelikle, soğanı rendeleyin, kıyma, bulgur, birer tutam; tuz, karabiber ve nane ile karıştırarak, yoğurun.
Hazırladığınız kıymalı harçtan, bezelye büyüklüğünde minik toplar yapın, bir tepsiye un koyun ve yuvarladığınız topları içine atın. 3 yemek kaşığı unu birden değil, azar azar ekleyin ve arada tepsiyi sallayarak, köftelerin una bulanmasını sağlayın. (Un; hem köftelerin birbirine yapışmamasını sağlıyor, hemde çorbadaki terbiye görevini yapıyor)
Bir tencereye, sıvıyağı koyun ve hafifçe kızdırın, minik minik doğradığınız havuçları ekleyin ve havuçlar çok az yumuşayana kadar kavurun (1-2 dk.) Kaynar suyu, doğranmış kereviz yaprakları ve unlu köfteleri ekleyin. Arada hafifçe karıştırarak köfteler pişene kadar, kısık ateşte kaynatın.
Köfteler pişince, bir kasede çırptığınız limon suyu ve yumurta sarısını çorbaya ekleyin ve tuzunu kontrol edin. 3-4 dk. daha kaynatın.