SEBZELİ PİRİNÇ PİLAVI
Malzemeler
2,5 Su Bardağı Pirinç
4 Su Bardağı Su
3 Yemek Kaşığı Bezelye
3 Yemek Kaşığı Havuç (Küp Küp Doğranmış)
3 Yemek Kaşığı Konserve Mısır
1 Çay Bardağı Ayçiçek Yağ
1 Paket Maggi Toz Bulyon
1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
Yapılışı
Öncelikle, pirinci üzerini 1 parmak geçecek kadar kaynar su ile ıslatın. Suya iri iri doğradığınız yarım limonu ve 1 yemek kaşığı tuzu ekleyin.
Bezelyeyi ve havucu pişme süreleri farklı olduğundan ayrı ayrı haşlayın ve süzün.
Bir teflon tencereye sıvı yağı koyun ve kızdırın.
Yaklaşık 1 saat beklettiğiniz pirinci, suyun altında şeffaflaşana kadar yıkayın. Kızgın yağa ekleyin ve bir kaç dk. kavurun.
4,5 Bardak kaynar suda bulyonları eritin, 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı limon suyu ile pirince ekleyip, karıştırın.
Mısır, havuç ve bezelyeyi ekleyin ve hafifçe karıştırın, 10-15 dk. suyunu çekene kadar pişirin. En az 30 dk. dinlendirdikten sonra karıştırıp servis yapın.