..::FaCia FoRuMLaRı::..
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FaCia Forumlarına Hoşgeldiniz..
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Son Eklenen Konular
Konu Yazan GöndermeTarihi
Salı Ocak 20, 2009 7:15 pm
Paz Ocak 18, 2009 8:19 pm
Paz Ocak 18, 2009 6:47 pm
Paz Ocak 18, 2009 4:06 pm
Paz Ocak 18, 2009 2:12 pm
Paz Ocak 18, 2009 2:03 pm
Paz Ocak 18, 2009 2:02 pm
Paz Ocak 18, 2009 1:53 pm
Perş. Ocak 15, 2009 10:44 pm

 

 TUZLU HAMUR İŞLERİ...

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
*MELEK*

*MELEK*


Mesaj Sayısı : 97
Kayıt tarihi : 22/12/08

TUZLU HAMUR İŞLERİ... Empty
MesajKonu: TUZLU HAMUR İŞLERİ...   TUZLU HAMUR İŞLERİ... Icon_minitimeÇarş. Ara. 24, 2008 10:27 pm

PATATESLİ ÇÖREK

Malzemeler


1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Yoğurt
125 Gr. Margarin
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Mahlep (Ben ekledim)
1 Adet Yumurta Akı (Sarısı üzerine sürülecek)
1 Paket Kabartma Tozu
Un

Yapılışı

Tüm malzemeler ile, önce sıvı malzemeleri çırpıp sonra toz malzemeleri karıştırıp birlikte eleyerek, yumuşakça bir hamur yoğurun. Hamuru dinlenmeye bırakın.
4 Adet orta boy patatesi tuzlu suda 15-20 dk. haşlayın, (çok hamur gibi olmasın). Patatesleri rendeleyin ve biraz sıvı yağ ile 4-5 dk. kavurun. Altını kapatınca 2 yemek kaşığı süt ve tuz, karabiber, kırmızı biber ekleyin.
Hamuru 3 parçaya bölün ve dikdörtgen şeklinde açın, (çok ince açmanıza gerek yok) ortasına malzemeyi koyun ve yanlardan kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu ile susam serpin.
190-200 derecede altı, üstü kızarana kadar pişirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
TUZLU HAMUR İŞLERİ...
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
..::FaCia FoRuMLaRı::.. :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: